сряда, 8 юли 2015 г.

част 2 - ПРИСТИГНАХМЕ на "Столетово пее и танцува "- 8 ми Национален фестивал на народнато творчество!

"Столетово пее и танцува "- 8 ми Национален фестивал на народната творчество - ПРИСТИГНАХМЕ !

Много бройни са изявите на съставите от Розовата Долина на фолклорните фестивали с кръшни хора и ръченици, много гласовото пеене на автентични народни песни и с чудните, красиви носии на всяко село и град от региона . Насладете се на приказната красота,създадена от жаркият български дух и сърцатите малки и големи участници на "Столетово пее и танцува".Поздрави за кмета на селото,за голямата организация и специално за Мирослав Колев - млад, лъчезарен, можещ ,знаещ и сърцат българин ,възродител и будител на българщината!
Нашите славей от с. Каравелово се представиха блестящо и бяха избрани да закрият този истински български празник ! Певиците от Н.Ч. Пробуда изпяха 3 песни и малките българчета от групата ни - Виктор самостоятелно изпълни " Рипни калинке " ,а близнака му Кристъфър игра ръченица , като ги подкрепяше акордеониста на състава Лазар ! Двете юначета с накривени калпачета са от Америка, но баба им Дора Шопова ръководителката на съставите ги учи на българщината и всичко свято българско и родно,за да бъде пренесено във времето като златна съкровищница на народното будителство и за опазване на традициите и обичаите ни !

.................................................................................................................................................
.

























































Няма коментари:

Публикуване на коментар