вторник, 14 юли 2015 г.

Тържествата в град Карлово

„Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме.” – голяма мисъл, на велик човек – Васил Левски, Апостолът на българската свобода.
Започнаха тържествата по случай 167 годишнина на титанът на освобождението от турско робство - великият син на България Васил Левски. Състава за народни песни и Пенсионерският Клуб "Детелина" с председател Христо Карайламов, взеха дейно участие на 11 юли 2015 година на празника в град Карлово, под № 25 от списъка на самодейците от цялата страна.Представянето беше блестящо, спектакъла който представиха включваше 3ри народни песни и солистката Марияна Георгиева изпя песента за Васил Левски.Участваха след народните певици и японката Сатоми Такада ,която живее в село Каравелово повече от 7- 8 години и в дует с Георги Гърев изпълниха две възрожденски песни -"Стани ,стани юнак балкански " и "Вятър ечи Балкан стене, сам юнак на коня ".Топлото време с жарко слънце,но под дебелите сенки на вековните дървета в Стара Планина ,малко под водопада над град Карлово и чудесните изпълнения на всички участници от четирите краища на България ,заедно с рециталите в памет на най-светлото име сред българите Васил Левски, допринесоха ведро и хубаво настроение . Изиграха се няколко кръшни хора,като малки и големи се хванаха за ръка ,под звуците на няколко акордеона,тъпани,гайди и гъдулки !
Въпреки преклонната си възраст, защото денят бе определен за участници от пенсионерските клубове на страната, народа български доказа,че името на Васил Левски е светиня за България !Чест и слава теб Апостоле велики ! Прекланяме се пред теб и те обичаме!

-----------------------------------------------------------------------------
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар